تمایل قزاقستان برای انتقال بارهای ترانزیتی از ایران به عراق

وزیر راه و شهرسازی:

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تمایل قزاقستان برای انتقال بارهای ترانزیتی از مسیر ایران به عراق، بر تشکیل نشست سه جانبه برای تسهیل ترانزیت بین سه کشور تاکید کرد.

تمایل قزاقستان برای انتقال بارهای ترانزیتی  از ایران به عراق

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تمایل قزاقستان برای انتقال بارهای ترانزیتی از مسیر ایران به عراق، بر تشکیل نشست سه جانبه برای تسهیل ترانزیت بین سه کشور تاکید کرد.
به گزارش مهر، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در دومین روز از سفر خود و در دیدار دو هیات تجاری و حمل‌ونقلی ایران و عراق که با حضور وزیر حمل‌ونقل عراق برگزار شد، ضمن اظهار خرسندی برای حضور در آن کشور، ضرورت ایجاد تحول در تعاملات حمل و نقلی و هماهنگی برای سفر زائران اربعین طی ماه‌های آتی را از جمله اهداف سفر خود عنوان کرد و گفت: روند ارتقای همکاری‌های حمل و نقلی دو کشور در بخش‌های مختلف رضایت بخش است.
 ضرورت افزایش ظرفیت‌های حمل و نقلی ایران و عراق
صادق با تاکید بر اینکه برای توسعه روابط همه جانبه اقتصادی و تبادلات تجاری دو کشور، نیاز است تا زیرساخت‌های حمل و نقلی بین دو کشور افزایش ظرفیت داشته باشد در خصوص مزایای گسترش همکاری‌های دو کشور، گفت: عراق با توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل ایران از منطقه قفقاز، آسیای مرکزی و روسیه هم از طریق ریل و هم جاده دسترسی پیدا کند و تجارت خود را با آن مناطق متحول کند.
وی ادامه داد: ایران هم از طریق عراق می‌تواند به کشورهای عربی خلیج فارس اتصال زمینی، ریلی و جاده‌ای داشته باشد. این اتصال متقابل در راستای منافع کلیدی و راهبردی دو کشور است و امکان نقش‌آفرینی مشترک در کریدورهای ترانزیتی را سبب می‌شود.
 تمایل قزاقستان برای انتقال بارهای ترانزیتی از مسیر ایران به عراق
عضو کابینه دولت چهاردهم با اشاره به تمایل قزاقستان برای انتقال بارهای ترانزیتی از مسیر ایران به عراق، بر تشکیل نشست سه جانبه برای تسهیل ترانزیت بین سه کشور تاکید کرد.
صادق، درخواست‌های جمهوری اسلامی ایران را از جمهوری عراق شامل تشکیل جلسه سه جانبه بین ایران، عراق و قزاقستان برای گسترش ترانزیت، اتصال شبکه ریلی ایران و عراق با احداث راه آهن شلمچه-بصره و تکمیل راه آهن عنوان کرد و افزود: شروع مجدد پروژه راهبردی ریلی شملچه-بصره در دولت سودانی از عزم و اراده جدی دولت عراق حکایت دارد.
 آمادگی ایران برای آغاز سریع ترانزیت گسترده کالا با عراق
وی افزود: عراق به «کنوانسیون تیر» ملحق شده است و ما آمادگی داریم تا کمتر از یک ماه و قبل از محرم با ارسال بارهای آزمایشی به مقصد کشور همسایه عراق ترانزیت را در خاک عراق شروع کنیم.
صادق گفت: هماهنگ کردیم تا جلسه‌ای با اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای برای بررسی عملیاتی شدن کنوانسیون تیر در عراق برگزار شود. همچنین به واسطه تجربه تاریخی ایران در بهره برداری از کنوانسیون تیر آمادگی داریم تا دانش و تجربه خود را به طرف عراقی منتقل کنیم.
عضو کابینه دولت چهاردهم ادامه داد: نوسازی پایانه‌های مرزی ترانزیتی با عراق از جمله شلمچه را برای راه اندازی ترانزیت بین دو کشور تثبیت کردیم و عملیات اجرایی آن در ماه‌های آتی به اتمام می‌رسد.
صادق تصریح کرد: برای برقراری نظام حمل یکسره و راه اندازی ترانزیت بین دو کشور لازم است موافقت نامه جاده‌ای بین دو کشور در اسرع وقت نهایی و امضا شود.
 تردد ایمن در مسیرهای اربعین بین ایران و عراق
«رزاق محیبس السعداوی» وزیر حمل و نقل عراق نیز در این دیدار با بیان اینکه کمیته عالی زیارت‌های میلیونی تشکیل شده است، گفت: این کمیته عالی وضعیت تردد، تکمیل زیرساخت‌ها و حل مشکلات و آمادگی زیرساخت‌ها و ایجاد تسهیلات را برعهده دارد که در این خصوص با تمام سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها همکاری تنگاتنگی برای رفع مشکلات احتمالی وجود دارد.
وزیر حمل و نقل عراق تاکید کرد: وظیفه این کمیته‌ها تردد امن از مرزهای مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق است.
محیبس السعداوی در خصوص زیرساخت‌ها و تکمیل آنها بین دو کشور ایران و عراق تاکید کرد: عراق تلاش می‌کند تا تکمیل همه زیرساخت‌ها به ویژه حمل و نقل ریلی در اولویت باشد. چراکه عراق از موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای برخوردار است و تکمیل مسیرهای ریلی برای ارتباط با دیگر کشورها برای عراق حائز اهمیت است.
وی بر بررسی پیشنهادات ایران در خصوص اتصال خط ریلی خسروی-خانقین-بغداد و همچنین برگزاری نشست سه جانبه ایران، عراق و قزاقستان برای تقویت ترانزیت و تکمیل زیرساخت‌ها تاکید کرد و گفت: در خصوص کنوانسیون تیر هیچ مانعی برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.