تشدید موج گرما در جنوب اروپا و آتش‌سوزی‌های جنگلی گسترده

جنوب اروپا طی روزهای اخیر همچنان با آتش‌سوزی‌های جنگلی دست و پنجه نرم می‌کرد، چرا که موج گرمای شدید این منطقه را تحت تاثیر قرار داده و باعث تخلیه خانه‌ها و اقدامات اضطراری در چندین کشور شده است.

تشدید موج گرما در جنوب اروپا و آتش‌سوزی‌های جنگلی گسترده

جنوب اروپا طی روزهای اخیر همچنان با آتش‌سوزی‌های جنگلی دست و پنجه نرم می‌کرد، چرا که موج گرمای شدید این منطقه را تحت تاثیر قرار داده و باعث تخلیه خانه‌ها و اقدامات اضطراری در چندین کشور شده است.
به گزارش ایسنا، در یونان، آتش‌سوزی‌ها روز یکشنبه در چندین منطقه در بحبوحه دمای بالا و بادهای خشک همچنان فعال بودند.
«واسیلیس واتراکویانیس»، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی یونان گفت که وضعیت در جزیره «کیتیرا» بحرانی است، جایی که نیروهای زمینی و واحدهای هوایی برای دومین روز با شعله‌های آتش مبارزه کردند.
با وجود تلاش‌های آتش‌نشانان و هواپیماها، آتش‌سوزی‌های بیشتری در «مسینیا»، «مولائوی لاکونیا»، «تریادا» در «اویا»، «تمنیا» در «کرت» و «پونتوکومی» در «کوزانی» گزارش شده است.
همچنین در فرانسه بیش از ۱۰۰۰ آتش‌نشان با آتش‌سوزی گسترده در نزدیکی «مارسی» مبارزه کردند که ۷۲۰ هکتار زمین را سوزاند و ۹ نفر را زخمی کرد. پروازها لغو شد، حرکت قطارها متوقف شدند و به ساکنان محلی توصیه شد که در خانه بمانند. آتش‌سوزی بزرگ دیگری در نزدیکی «سیگیان» در منطقه «آئود» نیز بیش از ۶۳۰ هکتار زمین را نابود و صدها نفر را مجبور به فرار از خانه‌هایشان کرد.
در آلبانی، ۲۶ آتش‌سوزی جنگلی روز شنبه در سراسر این کشور رخ داد. مقامات اعلام کردند آتش‌سوزی بزرگی در نزدیکی «دلوینا» در روز جمعه منجر به زخمی شدن سه نفر و تخلیه حدود ۲۰۰۰ نفر از ساکنان شد.
مرکز مطالعات آب و هوایی سازمان ملل معتقد است که تغییرات اقلیمی‌، زمینه مساعدتری را برای گسترش این آتش‌سوزی‌های جنگلی ایجاد می‌کند. گرمای شدید و طولانی مدت باعث تبخیر رطوبت بیشتری از خاک و پوشش گیاهی می‌شود و فضای خشک‌تری را برای شعله‌ور شدن ایجاد می‌کند.
به‌ این ترتیب، عملا سوخت مناسبی برای آتش‌سوزی فراهم می‌شود که به خصوص اگر با وزش باد همراه باشد، این آتش‌سوزی به سرعت گسترش می‌یابد.
کوزوو نیز با ۲۹ آتش‌سوزی مواجه شد که نیروهای امدادی ۱۷ مورد از آنها را خاموش کردند. رسانه‌های محلی گزارش دادند در «پریزرن»، یک آتش‌سوزی هشت گاو را تلف کرد، در حالی که یک آتش‌سوزی جداگانه در شرق کوزوو حدود ۴۰ راس گوسفند را از بین برد.
در همین حال، خبرگزاری BTA گزارش داد که در بلغارستان، آتش‌سوزی جنگلی سریعی در منطقه «تران» تقریباً تمام خانه‌های روستای «رانی لوگ» را ویران کرد و به سمت صربستان در حال پیشروی است.
یکی از مقامات محلی گفت که آتش به زمین‌های جنگلی نفوذ کرده و کنترل آن دشوار است، اگرچه هیچ مورد تلفات یا مصدومی گزارش نشده است.
 در فنلاند، پانزدهمین روز متوالی با دمای بالای ۳۰ درجه سانتیگراد ثبت شد
به گزارش خبرگزاری Yle، در فنلاند، پانزدهمین روز متوالی با دمای بالای ۳۰ درجه سانتیگراد ثبت شد که رکورد گرمای ملی را شکست. کارشناسان هواشناسی نیز هشدار دادند که انتظار می‌رود موج گرما در روزهای آینده ادامه داشته باشد.
در صربستان، مقامات از ۲۷ آتش‌سوزی فعال جنگلی خبر دادند و دمای هوا نیز در روزهای اخیر به ۴۲ درجه سانتیگراد رسیده است.
«ایویکا داچیچ»، وزیر کشور گفت که یک نفر زخمی و ۱۰ نفر دیگر نجات یافته‌اند، در حالی که از روز شنبه در مجموع ۲۳۶ آتش‌سوزی در مناطق باز گزارش شده است.
به گزارش آناتولی، به دنبال گرما، باران و بادهای شدید نیز بخش‌هایی از کرواسی و صربستان را فرا گرفت. موسسه هواشناسی دولتی کرواسی  به دلیل بارندگی شدید برای «زاگرب»، «رییکا» و «کارلوواچ» هشدار قرمز صادر کرد. طوفان‌ها به سقف‌ خانه‌ها آسیب رساندند، درختان را واژگون کردند و باعث سیل و تگرگ در چندین منطقه شدند.
در همین حال، لهستان در پی بارش شدید باران و وزش بادهای شدید در جنوب، یک تیم مدیریت بحران را فعال کرد. مقامات نسبت به احتمال وقوع سیل و قطع برق که تا سه روز ادامه خواهد داشت، هشدار دادند.
همچنین در بلژیک، مؤسسه سلطنتی هواشناسی (RMI) برای «بروکسل»، «لیژ»، «نامور» و سایر استان‌ها هشدار زرد رعد و برق صادر کرد. بارش شدید باران منجر به وقوع سیل و وارد شدن خسارات به زیرساخت‌ها شد و مقامات خواستار هوشیاری ساکنان در مناطق پرخطر شدند.
بر اساس تحقیقات برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، پیش‌بینی شده است که در آینده، وقوع آتش‌سوزی‌های جنگلی در سطح جهانی گسترده‌تر و شدیدتر خواهد بود که دلیل آن ترکیبی از تغییرات اقلیمی‌ و تغییر در کاربری اراضی جنگلی است.
این نهاد پیش‌بینی کرده است با ادامه روند کنونی، احتمال وقوع شدیدترین شکل آتش سوزی‌ جنگلی ممکن است تا سال ۲۱۰۰ تا۵۰ درصد افزایش یابد.
این در حالی است که به ازای هر یک درجه سانتیگراد افزایش در متوسط دمای زمین، جو می‌تواند حدود هفت درصد رطوبت بیشتر را در خود نگه دارد.این تغییر می‌تواند به تشکیل قطرات بیشتر باران و بارندگی شدیدتر، گاه در یک فرجه زمانی کوتاه‌تر و در یک منطقه کوچکتر منجر شود.