طلای طبیعی برای زیبایی و سلامتی

عسل، این معجزه‌ی طبیعی، نه تنها یک خوراکی خوشمزه، بلکه گنجینه‌ای از خواص دارویی است.از تقویت سیستم ایمنی تا بهبود سلامت پوست و مو، عسل همواره به عنوان یک درمان طبیعی مورد توجه بوده است.

طلای طبیعی برای زیبایی و سلامتی

عسل، این معجزه‌ی طبیعی، نه تنها یک خوراکی خوشمزه، بلکه گنجینه‌ای از خواص دارویی است.از تقویت سیستم ایمنی تا بهبود سلامت پوست و مو، عسل همواره به عنوان یک درمان طبیعی مورد توجه بوده است.
به گزارش مهر، عسل، این ماده‌ی شگفت‌انگیز که از دیرباز به عنوان یک خوراکی ارزشمند و یک داروی طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، دارای خواص بی‌نظیری برای سلامت بدن، پوست و مو است.این ماده‌ی طبیعی که از شهد گل‌ها توسط زنبورها تولید می‌شود، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنزیم‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است که آن را به یکی از مفیدترین محصولات طبیعی تبدیل کرده است.
 خواص عمومی عسل برای سلامت بدن؛ تقویت سیستم ایمنی بدن
عسل به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدباکتریایی، به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و بدن را در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها مقاوم می‌کند.
 افزایش انرژی و کاهش خستگی
قندهای طبیعی موجود در عسل، مانند فروکتوز و گلوکز، به سرعت در بدن جذب شده و انرژی فوری را تأمین می‌کنند.به همین دلیل، عسل یک ماده‌ی مغذی ایده‌آل برای ورزشکاران و افرادی است که فعالیت‌های بدنی سنگین دارند.
 کمک به بهبود زخم‌ها و سوختگی‌ها
خاصیت ضدباکتریایی و التیام‌بخش عسل باعث می‌شود که برای درمان زخم‌های سطحی، سوختگی‌ها و عفونت‌های پوستی مورد استفاده قرار گیرد. قرار دادن لایه‌ای از عسل بر روی زخم، روند بهبود را تسریع می‌کند.
خواص عسل طبیعی بسیار زیاد و باورنکردنی است.این مایع بی نظیر توسط گونه‌ای از زنبور به نام زنبور عسل تولید می‌شود. زنبور عسل برای تولید این ماده شیرین، انرژی زا، آرام بخش و مغذی از شهد گیاهان مختلف استفاده می‌کند. شهد گیاهان در بدن زنبور عسل تحت تأثیر آنزیم‌های مختلف و آنالیزهای متنوع و متعددی قرار می‌گیرد تا اینکه نهایتاً به عسل تبدیل می‌شود که به دست ما می‌رسد.
 ویژگی‌های عسل طبیعی
عسل طبیعی مایعی است با طعم شیرین که گران روی بالایی دارد. زنبور عسل، عسل تولید شده را در کندو ذخیره کرده و نگهداری می‌کند. همراه با عسل ماده‌ی دیگری به نام موم نیز توسط زنبور عسل تولید می‌شود. عسل از جمله مواد خوراکی و غذایی است که به ندرت دچار فساد می‌شود. همچنین بسیاری از مواد میکروبی و بیماری زا که در اکثر مواد غذایی رشد و تکثیر می‌یابند و موجب فساد آنها می‌شوند نمی‌توانند در این ماده منحصر به فرد رشد یافته و تکثیر شوند و آن را فاسد شود.
به همین دلیل عسل جز مواد غذایی محسوب می‌شود که تجارت آن نسبت به سایر مواد غذایی سهولت بیشتری دارد. این ماده به دلیل عدم فساد و خواص بسیاری که برای آن معرفی شده به عنوان یک ماده مغذی، دارویی و درمانی شناخته شده است.
با توجه به آنچه گفتیم امروزه علاوه بر عسلی که به صورت کاملاً طبیعی توسط زنبورهای وحشی تولید می‌شود برخی افراد اقدام به پرورش زنبور و تولید عسل در محیط‌های طبیعی می‌کنند. فعالیت زنبورداری امروزه یکی از مشاغل پر سود تلقی می‌شود. زنبورداران با توجه به تعداد کندوهایی که دارند می‌توانند مقادیر متفاوتی از عسل را تولید کنند.
 خواص عسل طبیعی و فواید مصرف آن
عمده ی قند موجود در عسل از نوع فروکتوز و گلوکز است.نوع قند مصرفی مغز گلوکز است و به همین دلیل عسل برای مغز و بهبود عملکرد آن بسیار مفید است. همچنین این ماده غذایی در گروه مواد خوراکی جای می‌گیرد که با دستگاه گوارش سازگاری کامل دارند. ترکیبات موجود در عسل و نوع آن بستگی به نوع گیاهانی دارد که زنبور عسل از آنها برای تغذیه و تولید عسل استفاده می‌کند.
علاوه بر رژیم غذایی زنبور عسل وضعیت جغرافیایی و طبیعی نیز بر ترکیبات عسل و بالطبع بر خواص عسل می‌تواند اثر گذار باشد. به طور مثال عسلی که در مناطق مرطوب و پرباران نظیر استان‌های شمالی کشور تولید می‌شود درصد آب آن بیش از سایر عسل‌هایی است که در مناطق دیگر تولید می‌شوند.
 ترکیبات مهم عسل طبیعی
برخی مواد معدنی و مفیدی که در عسل وجود دارند عبارتند از:منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس، گوگرد، آهن و برخی از پروتئین‌ها و آمینو اسیدها. عسل‌ها را با توجه به گیاهانی که زنبور از آنها تغذیه می‌کند می‌توان نام گذاری کرد.
به طور مثال اگر زنبور از شهد و گرده گیاه آویشن استفاده کنید، عسلی که تولید می‌کند را عسل آویشن می‌نامند. برخی از انواع عسل که می‌توان نام برد، عبارتند از: عسل نارون، عسل بهار نارنج، عسل اقاقیا و بسیاری دیگر. رنگ عسل نیز با توجه به گیاهی که عسل از شهد و گرده‌ی آن پدید آمده است متفاوت خواهد بود. به طور مثال عسل تولید شده از اقاقیا به رنگ سفید خواهد بود. اما عسل به دست آمده از بهار نارنج به رنگ زرد است.
 خواص عسل برای درمان بیماری‌ها
فواید عسل به موارد گفته شده در بالا محدود نمی‌شوند. علاوه بر آنچه در بالا ذکر شد عسل دارای خواص درمانی بسیاری است. برخی از خواص عسل عبارتند از: ضد باکتری، ضد التهاب و ضد آلرژی بودن آن، تقویت حافظه، رفع بیماری‌های پوست و مو، رفع بیماری‌های دستگاه تنفس به ویژه سرفه، درمان بی خوابی، درمان زخم‌های باز و جلوگیری از عفونی شدن آنها، تسکین درد چشم و رفع عفونت آن، رفع بیماری‌های دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی، کمک به سلامت دهان و دندان، افزایش میل جنسی، رفع بیماری‌های عفونی مثل سینوزیت یا عفونت‌های ناشی از قارچ و برطرف کردن بیماری‌های زنانه از دیگر خواص عسل است.
 خواص ضد میکروبی عسل
عسل از رشد و تکثیر باکتری‌ها جلوگیری می‌کند بنابراین خاصیت ضد باکتری داشته و می‌تواند در بهبود برخی بیماری‌ها که عامل بروز آنها باکتری‌ها هستند مؤثر واقع شود. به طور مثال در درمان سرماخوردگی‌های ناشی از وجود باکتری‌ها بسیار مؤثر و مفید است. استفاده از عسل باعث می‌شود آلرژی‌هایی نظیر آبریزش از چشم و بینی، عطسه و یا سرفه‌هایی که به دلیل حساسیت‌های فصلی بروز می‌کنند بهبود یابند.
 عسل برای تقویت حافظه
آنتی اکسیدان های موجود در عسل باعث می‌شوند عملکرد مغز در بهترین وضعیت خود باقی بماند و هم چنین کلسیم موجود در عسل به تقویت حافظه کمک شایانی می‌کند. بنابراین می‌توان چنین گفت که عسل می‌تواند از بروز بیماری‌هایی مثل آلزایمر و یا پارکینسون که به بیماری‌های زوال عقل معروف هستند جلوگیری کرده و یا روند ابتلاء به بیماری را کند و یا کنترل کند.
 فواید عسل برای درمانی بیماری‌ها
برای درمان بی خوابی و یا برای داشتن احساس آرامش و سکون روحی می‌توان از عسل استفاده کرد. قند موجود در عسل موجب ترشح و تولید آنزیمی به نام ملاتونین در بدن می‌شود.وجود این آنزیم به شما کمک می‌کند تا خواب راحت تری داشته باشید. برای این منظور بهتر است عسل را همراه با یک لیوان شیر گرم قبل از خواب میل کنید.